Skip to main content
-A +A

Duminică, 20 August 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Duminică, 20 August 2017

Care om dintre voi, dacă are o sută de oi, și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci și nouă pe islaz și se duce după cea pierdută până când o găsește?
Luca 15.4

Un păstor avea o sută de oi, dar le-a lăsat pe cele nouăzeci și nouă în pustie, pentru a se duce să o caute pe cea pierdută – imagine a omului pierdut, fără putere de a reveni la Dumnezeu. Oaia nu posedă niciun fel de instinct care să-i permită, o dată rătăcită, să revină la turmă. Dimpotrivă, oaia fuge mai tare, dacă bagă de seamă că cineva merge în căutarea ei. Ea nu se oprește decât forțată de împrejurări. Toată acțiunea vine din partea păstorului, care își prețuiește oaia pierdută; el îndură toată osteneala pe care o cere salvarea ei.

Nimeni, în afară de Mântuitorul, nu cunoaște prețul unui suflet și incapacitatea păcătosului de a se întoarce la Dumnezeu; de aceea Domnul a făcut tot ce trebuia pentru a-l căuta pe omul pierdut. În grija Sa pentru oaia pierdută, păstorul nu o lasă să parcurgă drumul înapoi, pentru a nu se pierde. Fericit că a regăsit-o, o pune pe umeri și o duce până la staulul oilor. Domnul Se îngrijește de cel credincios până ajunge în Casa Tatălui. Bunul Păstor, Isus Hristos, care Și-a dat viața pentru oile Sale, Se ocupă de ele până la capăt. Să prețuim această lucrare a purtării de grijă a bunului Păstor!