Skip to main content
-A +A

Miercuri, 7 Noiembrie 2018

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Creșteți în har și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.
2 Petru 3.18

În încheierea epistolei sale, atunci când ne amintește de întoarcerea Domnului nostru Isus și de sfârșitul acestei lumi, Petru ne oferă două instrucțiuni foarte importante. Ca unii care cunoaștem și așteptăm aceste lucruri, noi trebuie să creștem deopotrivă în harul și în cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Acesta este modul în care cei credincioși pot deveni „părinți“. Să remarcăm cum îi descrie Ioan pe părinți: „L-ați cunoscut pe Cel care este de la început“ (1 Ioan 2.13,14). Acesta este de asemenea modul în care harul și pacea sunt înmulțite și savurate de către cei credincioși: „Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a lui Isus, Domnul nostru“ (2 Petru 1.2).

A crește în harul Domnului și Mântuitorului nostru înseamnă a învăța în fiecare zi mai mult despre harul care ne-a fost și care ne este dat, despre harul pentru mântuire (Efeseni 2.7,8) și despre harul pentru viața creștină. Pe măsură ce învățăm din greșelile și din căderile noastre, înțelegem că harul este vital pentru a fi întăriți în Domnul și pentru a putea continua pe drumul credinței: „Tu deci, copilul meu, întărește-te în harul care este în Hristos Isus“ (2 Timotei 2.1).

A crește în cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru este absolut necesar pentru a fi „umpluți de cunoștința voii Lui, în orice înțelepciune și pricepere spirituală, ca voi să umblați într-un chip vrednic de Domnul, în toate plăcuți Lui, aducând rod în orice lucrare bună și crescând prin cunoașterea lui Dumnezeu“ (Coloseni 1.9,10).

Această creștere nu este doar un proces intelectual, ci este, și trebuie să fie, un lucru foarte practic. În 2 Petru 1.5-7 avem o foarte importantă listă de lucruri practice pe care suntem îndemnați să le adăugăm cu sârguință la credința noastră. Rezultatul va fi că toate aceste lucruri, fiind din belșug în noi, nu ne vor lăsa să fim „nici leneși și nici neroditori în ce privește cunoașterea Domnului nostru Isus Hristos“. Să adăugăm cu toții la credința noastră toate aceste lucruri, pentru ca astfel să creștem în harul și în cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos!