Skip to main content
-A +A

Sâmbătă, 5 Mai 2018

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Sâmbătă, 5 Mai 2018

Pentru orice lucru este o vreme și pentru orice ocupație un timp sub ceruri: … un timp pentru a îmbrățișa și un timp pentru a se feri de îmbrățișare.
Eclesiastul 3.1,5

Eclesiastul și creștinul

Ideea de a îmbrățișa pe cineva poate fi privită în două feluri.

Într-un sens, ea reprezintă felul poetic de a descrie intimitatea dintre două persoane. Există un timp pentru a îmbrățișa și, potrivit Cuvântului lui Dumnezeu, aceasta are loc în cadrul căsătoriei. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa și vor fi un singur trup“ (Geneza 2.24). Apostolul Pavel tratează acest subiect în 1 Corinteni 7.1-5. Trăirea potrivit ordinii lui Dumnezeu în creație va fi spre binecuvântarea reciprocă a soțului și a soției. Dar, dacă cineva se complace în relații intime în afara căsătoriei, aceasta înseamnă păcat și are ca rezultat doar durere și dezastru. Prin urmare, există un timp pentru a ne feri de îmbrățișare.

Îmbrățișarea poate fi și mijlocul de a arăta prețuirea pentru cineva, iar în mijlocul celor credincioși se poate spune că există, în general, un timp pentru a îmbrățișa. Domnul a spus: „Vă dau o poruncă nouă, să vă iubiți unii pe alții … Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenici ai Mei“ (Ioan 13.34,35). Din nefericire însă, se poate ivi printre cei credincioși și un timp pentru a se feri de îmbrățișări; de exemplu, atunci când cineva trebuie pus sub disciplină (1 Corinteni 5.11). Ce minunat este ca, într-un astfel de caz, harul lui Dumnezeu să-l conducă pe cel care a păcătuit la pocăință și la restabilire! După restabilirea lui, va veni din nou „timpul pentru a îmbrățișa“.