Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Miercuri, 15 August 2018

Și mi-a arătat un râu de apă a vieții, strălucitor ca cristalul, ieșind din tronul lui Dumnezeu și al Mielului. În mijlocul străzii ei și a râului, de o parte și de alta, era pomul vieții.
Apocalipsa 22.1,2

Viața celor credincioși este într-adevăr viața eternă, însă ea este o viață dependentă – nu o avem separat de Hristos. Râul și pomul sunt simboluri care, într-un fel cu totul binecuvântat, Îl prezintă pe Hristos sufletelor noastre. El este Cel care susține viața pe care o oferă. Prin urmare, apostolul Pavel a putut spune: „Hristos trăiește în mine; și ceea ce trăiesc acum în carne, trăiesc prin credință, aceea în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine“ (Galateni 2.20). Poate că acum abia reușim să ne ținem ochii ațintiți asupra lui Hristos și trăim în mică măsură viața nouă pe care o avem, însă, în ziua gloriei, această viață va fi savurată pe deplin.

Remarcați că râul este „strălucitor ca cristalul“. Orice reflectare a lui Hristos văzut în fiecare dintre noi este de natură să susțină această viață nouă. Din nefericire, în noi înșine, râul este adesea tulburat de lucrurile acestei lumi și reflectă doar în mică măsură frumusețea lui Hristos. În El însă, râul a fost strălucitor ca cristalul. Într-adevăr, El este plin de farmec!

Deci viața din noi este o viață dependentă, însă ea este de asemenea o viață roditoare. Hristos este râul vieții din care bem pentru ca viața noastră să fie susținută, însă El este de asemenea pomul vieții, din care mâncăm pentru a deveni roditori. Încă de pe acum, dacă stăm la umbra Lui, vom descoperi că rodul Său este dulce pentru cerul gurii noastre. Dacă rămânem în dragostea Lui, vom aduce rod reflectând perfecțiunile Sale în viața noastră. Scopul veșnic al lui Dumnezeu este ca cei credincioși să-L descopere pe Hristos ca pe Acela care susține și înfrumusețează viața noastră cu propria Lui excelență. Acesta este scopul Său pentru noi în glorie, dar și dorința Sa pentru noi încă de pe acum. În curând, aceasta va fi partea noastră eternă.

 

Miercuri, August 15 2018