Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Duminică, 13 Mai 2018

A doua zi, o mare mulțime care venise la sărbătoare, auzind că Isus vine la Ierusalim, au luat ramuri de palmier și I-au ieșit în întâmpinare, și strigau: „Osana! Binecuvântat este Cel care vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!“.
Ioan 12.12,13

De obicei, când împărații acestei lumi intrau în capitala imperiului lor, erau îmbrăcați în armură strălucitoare și călăreau pe cai albi, pentru a-și ilustra puterea. Însă felul în care Împăratul lui Dumnezeu a intrat în Ierusalim a fost similar cu cel în care a sosit în Betleem, în noaptea în care S-a născut. Isus a călărit pe un măgăruș, ilustrând umilința și pacea. În mod remarcabil, măgărușul era împrumutat, ca și primul pătuț al Domnului – o iesle.

El a fost un om fără casă, fără armată și fără vreun alt semn vizibil al puterii. Nu este surprinzător că Isus, Creatorul tuturor lucrurilor, nu a avut nimic în posesie? Cu ceva timp în urmă, El împrumutase o corabie și prânzul unui băiețel. Pe una o folosise ca podium de pe care să predice; pe celălalt, pentru a hrăni în mod miraculos o mulțime flămândă. Iar acum, înainte de sfârșitul săptămânii, trupul Său avea să fie așezat într-un mormânt împrumutat. Faima Lui se înălța pe aripile a ceea ce fusese probabil cea mai mare minune a Lui – învierea dintre morți a prietenului Său, Lazăr – iar când mulțimea a auzit că venea la Ierusalim, entuziasmul a ajuns la cota maximă. Fiindcă era sărbătoarea Paștelui, mai mult de un milion de oameni veniseră în Cetatea Sfântă. Isus era înconjurat de pelerini; unii și-au așternut hainele pe drum, în timp ce alții tăiau ramuri din copaci pentru a le așeza pe calea Sa. Pe când trecea, mulțimea striga: „Osana, Fiul lui David!“.

Isus respinsese mai înainte orice încercare a oamenilor de a-L face împărat. Totuși, la această sărbătoare de Paște, lucrurile erau diferite. El îi instruise pe ucenicii Lui să-I aducă un măgăruș pentru intrarea Sa în cetate, indicând faptul că El era Împăratului profețit de Zaharia (Zaharia 9.9). După această clară demonstrație publică, elita religioasă avea să fie forțată fie să-L primească, fie să-L respingă – să-L așeze pe tronul inimilor lor sau să-L țintuiască pe o cruce.

 

Duminică, Mai 13 2018