Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Marţi, 6 Martie 2018

În ceea ce a murit, a murit față de păcat o dată pentru totdeauna; iar în ceea ce trăiește, trăiește față de Dumnezeu. Tot așa și voi, socotiți-vă pe voi înșivă morți față de păcat și vii față de Dumnezeu, în Hristos Isus.
Romani 6.10,11

Deși cel credincios nu mai este în carne, el descoperă cu tristețe că această carne este încă în el și învață, prin experiențe umilitoare, să spună: „Știu că în mine, adică în carnea mea, nu locuiește nimic bun“ (Romani 7.18). Marea problemă a fiecărui credincios nu sunt păcatele, ci păcatul, carnea, izvorul păcatelor. Este conștiența dureroasă a faptului că are o natură rea – exprimată prin mândrie, voință proprie și poftă – care continuă să se manifeste în interior, chiar dacă nu întotdeauna și în exterior. Cu cât este mai mare dorința lui de a trăi pentru gloria lui Dumnezeu, cu atât mai mare va fi tristețea lui văzând această activitate a cărnii. Carnea este un vrăjmaș constant, pe care nici timpul și nici împrejurările n-o pot îmbunătăți.

Cu cât suntem mai preocupați cu natura păcătoasă din noi, cu atât suntem mai slabi față de ea, fiindcă ea devine obiectul nostru, și nu Domnul Isus, care este viața noastră. A fi preocupat cu ceea ce este carnea, în diferitele ei manifestări, înseamnă a nu o socoti răstignită și pe noi înșine morți față de ea. A o privi ca pe o forță antagonistă care trebuie biruită înseamnă a o socoti încă vie. Însă a o socoti moartă prin moartea lui Hristos și a ne găsi toate resursele în Hristos înviat și glorificat, aceasta înseamnă a ne socoti pe noi înșine morți față de păcat.

Calea credinței este de a privi întotdeauna lucrurile din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Trebuie să-L credem pe El, care spune că omul cel vechi a fost înlăturat pentru totdeauna prin moarte, la cruce, și că noi suntem acceptați în Fiul Său preaiubit. „Să nu dați păcatului mădularele voastre, ca unelte ale nedreptății, ci dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, dintre morți; și dați mădularele voastre lui Dumnezeu, ca unelte ale dreptății“ (Romani 6.13).

 

Marţi, Martie 6 2018