Skip to main content
-A +A

Duminică, 24 Septembrie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Duminică, 24 Septembrie 2017

Și fiii lui Israel au așezat tabăra în Ghilgal și au sărbătorit Paștele în ziua a paisprezecea a lunii, seara, în câmpiile Ierihonului. Și a doua zi după Paști, în aceeași zi, au mâncat din grâul țării azime și boabe prăjite.
Iosua 5.10,11

Acest Paște din Canaan este aceeași sărbătoare pe care poporul o ținuse în Egipt, însă cât de diferite sunt aceste două împrejurări! În Egipt, israeliții erau conștienți de vina lor, gata să plece, puși la adăpost de judecată, prin sângele mielului. În Canaan, israeliții erau în siguranță în țara promisă, eliberați de ocara Egiptului, trecuți prin moarte și înviați și care, acum, cu o pace perfectă, priveau înapoi la aducerea-aminte de un Hristos care fusese dat morții pentru ei. Paștele din Canaan corespunde Cinei Domnului, pentru creștin. Este o hrană permanentă, care nu va înceta în glorie, doar că acolo nu va mai fi o aducere-aminte de moartea Domnului, fiindcă ochii noștri Îl vor vedea, în mijlocul scaunului de domnie, pe Mielul Însuși.

Mai avem însă un lucru aici. Dumnezeu le-a dat o hrană necunoscută în Egipt, grâul vechi al țării Canaanului, care simbolizează un Hristos ceresc, glorificat, însă care, ca Om, a fost în această lume plină de păcat, având o umanitate complet sfântă, simbolizată de azime, și care a trecut prin focul judecății, lucru simbolizat de boabele de grâu prăjite.

Mai mult, El Se află acolo nu doar ca Avocat al nostru la Tatăl, ci și ca Cel în care ne aflăm, fiind acceptați în El. Privesc la acest Om glorificat și spun: «Acolo este locul meu; eu sunt în El. Pentru mine ai venit aici, în lume; pentru mine ai murit pe cruce; ai fost înălțat în glorie și m-ai adus și pe mine deja acolo, în Persoana Ta, mai înainte să fiu cu Tine și ca Tine acolo, pentru totdeauna». Ce bucurie minunată și ce putere oferă preocuparea cu un astfel de Hristos!