Skip to main content
-A +A

Vineri, 11 August 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Vineri, 11 August 2017

Și am anunțat acolo la râul Ahava un post, ca să ne smerim înaintea Dumnezeului nostru, ca să cerem de la El cale dreaptă pentru noi, pentru copiii noștri și pentru tot avutul nostru. Pentru că mi-era rușine să cer de la împărat o ceată de ostași și de călăreți, ca să ne ajute pe drum împotriva vrăjmașului, fiindcă vorbisem împăratului, zicând: „Mâna Dumnezeului nostru este spre bine peste toți aceia care-L caută; dar puterea Lui și mânia Lui sunt împotriva tuturor celor care-L părăsesc“.
Ezra 8.21,22

După captivitatea babiloniană – Călăuzire și protecție

Ezra nu a găsit niciun levit în grupul celor care plecaseră către Ierusalim. Din nefericire, oamenii chemați de Dumnezeu în lucrarea Lui sunt greu de găsit printre cei care caută să se strângă potrivit principiilor din Cuvântul lui Dumnezeu. Până la urmă, Ezra a găsit leviți, „slujitori pentru casa Dumnezeului nostru“, și netinimi, care tăiau lemne și scoteau apă. Este nevoie și astăzi de lucrători care să dorească să facă din inimă orice lucrare, oricât de smerită.

Înainte de călătorie, Ezra a vestit un post, în care cu toții să se smerească și să caute înaintea lui Dumnezeu calea dreaptă pentru ei, pentru copiii lor și pentru tot ce era al lor. Cu mult timp înainte, faraon încercase să facă un compromis cu Moise, căutând să-i împiedice pe israeliți să plece din Egipt. Le propusese să-și lase copiii și bunurile în țară. Nici Moise și nici Ezra nu au căzut în această capcană. Acum Dumnezeu nu-Și mai conducea poporul cu un stâlp de nor sau de foc. Astăzi nu mai există semnele și minunile pe care Dumnezeu le-a lucrat la începutul perioadei creștine.

Totuși, Dumnezeu răspunde rugăciunilor sincere și umile ale celor ai Săi. Poporul Său nu are nevoie să apeleze la autoritățile omenești pentru protecție. Lui Ezra îi era rușine să ceară împăratului o escortă militară. El dăduse mărturie despre grija lui Dumnezeu pentru cei ai Săi, iar Dumnezeu, în credincioșia Sa, i-a păzit pe cei care se încredeau în El. Întreaga mulțime, împreună cu copiii și cu bunurile lor, a ajuns în siguranță la destinație.