Skip to main content
-A +A

Joi, 13 Iulie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Joi, 13 Iulie 2017

Și Mardoheu a ieșit dinaintea împăratului în haină împărătească albastră și albă și cu o coroană mare de aur și cu o mantie de in subțire și de purpură; și cetatea Susa striga de bucurie și se veselea … Și Mardoheu a scris lucrurile acestea și a trimis scrisori către toți iudeii care erau în toate provinciile împăratului Ahașveroș, celor de aproape și celor de departe, ca să le poruncească să țină ziua a paisprezecea a lunii Adar și ziua a cincisprezecea a ei, în fiecare an, ca zile în care iudeii au avut odihnă din partea vrăjmașilor lor și lună în care durerea lor s-a prefăcut în bucurie și jalea lor în zi bună; ca să facă din ele zile de ospăț și de bucurie și de trimitere de porții de mâncare unii altora și de daruri celor săraci.
Estera 8.15; 9.20-22

După captivitatea babiloniană – Memorialul

Cât de repede se schimbă lucrurile! Mardoheu, care în acea dimineață era destinat spânzurătorii de ura lui Haman, a devenit favoritul împăratului. A fost înălțat în cea mai importantă poziție în imperiu, Haman a fost executat și a fost promulgat un nou decret, care le permitea iudeilor să se apere de vrăjmașii lor.

Mardoheu era acum în prezența împăratului, îmbrăcat în haine împărătești și purtând o coroană de aur. Iudeii se bucurau și se veseleau; jalea lor trecuse. Partea lor acum era lumina și veselia, bucuria și onoarea. Iar în ziua stabilită pentru nimicirea lor, cinci sute de vrăjmași din Susa și șaptezeci și cinci de mii din restul imperiului au fost uciși.

Deși numele Său nu este menționat în carte, Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat! Dragostea Lui pentru poporul Său este veșnică; El Se îngrijește neîncetat de cei ai Săi. Mardoheu și Estera au scris tuturor iudeilor, de aproape și de departe, pentru a stabili sărbătoarea Purim, prin care să se comemoreze, an de an, această mare izbăvire. Cât de potrivit este și pentru noi să ne aducem aminte, cu inimi mulțumitoare, de minunatele îndurări de care Dumnezeu ne-a făcut parte!