Skip to main content
-A +A

Marți, 4 Iulie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Marţi, 4 Iulie 2017

Nu spune: „Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?“. Pentru că nu cu înțelepciune întrebi despre lucrul acesta.
Eclesiastul 7.10

I-am auzit cu toții pe unii spunând: «Acelea erau vremuri bune», sau poate chiar noi am vorbit așa. Există o anumită nostalgie pentru zilele din trecut, însă, uneori, această afirmație este făcută și cu privire la sfera spirituală. Privim la starea spirituală a Adunării și la cea a lumii și tragem concluzia că vremurile dinainte erau mai bune. Lucru curios este că cei care au trăit în acele vremuri spuneau aceleași cuvinte cu privire la vremurile de dinaintea lor.

„Zilele de mai înainte“ par întotdeauna mai bune. Este oare adevărat? Cineva a spus că zilele bune din trecut sunt rezultatul unei memorii deficitare și al unei imaginații hiperactive. Oricum, Biblia arată clar că starea de lucruri se va deteriora constant, că răul va crește tot mai mult (2 Timotei 3.1), ceea ce este cu totul adevărat și cu neputință de tăgăduit. Unii trag de aici concluzia că zilele de mai înainte erau într-adevăr mai bune. Totuși, inima omului este aceeași mereu, iar gândurile oamenilor sunt întotdeauna îndreptate spre rău (Geneza 6.5). Iată o realitate solemnă, care declară că zilele bune de mai înainte n-au existat niciodată cu adevărat!

Prin înțelepciunea care îi fusese dată de Dumnezeu, Solomon a spus că nu este înțelept să întrebi de ce zilele de mai înainte erau mai bune ca acestea. Poetul Robert Browning a scris: «Ceea ce este cel mai bun încă nu a venit». A te plânge că zilele din trecut erau mai bune înseamnă să ignori că cele mai bune zile sunt încă viitoare. Pentru creștin, gloria eternă este doar la o bătaie de inimă distanță. Răpirea poate avea loc în orice moment. Va veni o Împărăție milenială, iar după aceea, „un cer nou și un pământ nou“. Cele mai bune zile dintre cele de mai înainte nici nu se pot compara cu toate acestea.