Skip to main content
-A +A

Vineri, 16 Iunie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Vineri, 16 Iunie 2017

Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău.
Matei 4.7

În Psalmul 91.9-11 citim: „Pentru că zici: «Domnul este adăpostul meu!» și faci din Cel Preaînalt locuința ta, niciun rău nu ți se va întâmpla și nicio rană nu se va apropia de cortul tău. Pentru că El va porunci îngerilor Săi pentru tine, ca să te păzească în toate căile tale“. Nu a fost acest lucru prefect adevărat cu privire la Domnul nostru Isus? Dumnezeu îi păzește pe cei care se încred în El, care fac din El locul lor de adăpost, fiindcă se sprijină deplin pe El.

Când diavolul I-a propus Domnului să Se arunce de pe streașina templului, a sugerat că aceasta ar fi o excelentă ocazie pentru Dumnezeu să-Și arate în mod public plăcerea pe care o avea în Fiul Său, trimițând îngerii pentru a-L păzi. Acest lucru însă ar fi însemnat ca Domnul Isus să-L ispitească pe Dumnezeu și, mai mult, n-ar fi fost o atitudine potrivită pentru Cel care făcuse din Iahve adăpostul Său. Domnul știa prea bine toate acestea. Cât de bine a folosit El Scriptura și cât de minunat a fost felul în care Și-a manifestat dependența, așa cum numai Omul Perfect o putea face!

Trebuie să mărturisim că, uneori, noi Îl ispitim pe Domnul. Ne punem în situații dificile și apoi încercăm să forțăm mâna lui Dumnezeu pentru a ne scoate din ele – din situații în care nu ne-am fi aflat niciodată, dacă Dumnezeu ar fi fost locul nostru de adăpost și dacă am fi umblat pe o cale a evlaviei și a ascultării smerite. La fel stau lucrurile cu citarea greșită a Scripturii, pentru a justifica anumite acțiuni, procedând astfel la fel cum diavolul voia să-L determine pe Domnul să procedeze. Aflați în situații în care nu Domnul ne-a condus, ne gândim la locuri din Scriptură care să ne îndreptățească și suntem tulburați în conștiință, din cauză că ne împotrivim Duhului Sfânt, ca să ne satisfacem ambițiile și voința personală, acoperind totul cu o spoială de evlavie. Carnea religioasă este un vrăjmaș perfid. Trebuie să ne găsim plăcerea în Domnul, să facem din El adăpostul nostru și să nădăjduim în El în orice privință.