Skip to main content
-A +A

Marți, 13 Iunie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Marţi, 13 Iunie 2017

Și când Haman a intrat, împăratul i-a zis: „Ce să se facă omului pe care vrea împăratul să-l onoreze?“. Iar Haman gândea în inima lui: „Pe cine altul ar vrea împăratul să-l onoreze mai mult decât pe mine?“. Și Haman a răspuns împăratului: „Pentru omul pe care vrea împăratul să-l onoreze, să se aducă haina împărătească, pe care o poartă împăratul, și calul pe care călărește împăratul, și pe cap să i se pună coroana împărătească. Și să se dea haina și calul în mâna unuia dintre căpeteniile mai de seamă ale împăratului, apoi să îmbrace cu haina pe omul pe care vrea împăratul să-l onoreze și să-l plimbe pe cal pe strada cetății și să se strige înaintea lui: «Așa se face omului pe care vrea împăratul să-l onoreze!»“.
Estera 6.6-9

După captivitatea babiloniană – Roluri inversate

De cinci ori apare expresia „Omul pe care vrea împăratul să-l onoreze“ în toată această porțiune. Ea ne îndreaptă gândurile către Unul mai mare decât Mardoheu, către Cel pentru care Dumnezeu Își găsește plăcerea să-L onoreze. Dumnezeu L-a glorificat pe Domnul nostru Isus, care S-a smerit până la moarte, și chiar moarte de cruce. Dumnezeu L-a așezat la dreapta Sa și Îl va trimite din nou în această lume, pentru a fi în mod public onorat acolo unde odinioară a fost lepădat și crucificat.

Împăratul și Haman fuseseră la ospățul Esterei. Fiind întrebată de împărat ce dorea să fie făcut pentru ea, Estera îl invitase din nou pe împărat și pe Haman la un alt ospăț, în ziua următoare, când avea să-i facă împăratului cunoscut dorința sa. Dumnezeu lucrează în moduri uimitoare. Împăratul nu a putut să doarmă în acea noapte și a cerut să-i fie citite cronicile. I-a fost citită întâmplarea în care Mardoheu îi salvase viața și împăratul a aflat că acesta nu fusese răsplătit pentru fapta lui. Chiar atunci a intrat Haman, pentru a-i cere împăratului permisiunea de a-l spânzura pe Mardoheu. Înainte însă ca el să facă această cerere, împăratul l-a întrebat ce trebuia făcut pentru omul pe care împăratul voia să-l onoreze. Gândindu-se că împăratul se referea la el, Haman a răspuns potrivit ticăloșiei din inima lui. Atunci împăratul i-a poruncit să facă acele lucruri cu privire la Mardoheu, iudeul. Ne minunăm văzând cu cât har și cu câtă exactitate lucrează Dumnezeu.