Skip to main content
-A +A

Joi, 1 Iunie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Joi, 1 Iunie 2017

Du-te și adună pe toți iudeii care se află în Susa și postiți pentru mine și să nu mâncați și să nu beți trei zile, noapte și zi; și eu și tinerele mele vom posti în același fel; și voi intra astfel la împărat, ceea ce nu este după lege; și dacă va fi să pier, voi pieri.
Estera 4.16

Să se facă un lemn înalt de cincizeci de coți și mâine vorbește împăratului ca Mardoheu să fie spânzurat pe el; apoi mergi voios cu împăratul la ospăț.
Estera 5.14

După captivitatea babiloniană – Propuneri contradictorii

Mardoheu îi spusese Esterei să nu creadă că, fiindcă era împărăteasă, va fi scutită de a împărtăși soarta celorlalți iudei. El i-a pus întrebarea: „Cine știe dacă n-ai venit la împărăție tocmai pentru un timp ca acesta?“. Estera a primit îndemnul și i-a transmis lui Mardoheu să postească pentru ea, împreună cu toți iudeii din Susa, pentru că avea să meargă la împărat, deși nu fusese chemată de el.

După câteva zile, Haman s-a întors acasă plin de bucurie. Primise extraordinara onoare de a fi fost invitat, împreună cu împăratul, la un ospăț în palatul Esterei. În ziua următoare avea să se bucure din nou de un astfel de ospăț. Totuși, bucuria lui a fost întunecată la vederea lui Mardoheu, care refuza în continuare să îngenuncheze înaintea lui. Soția și prietenii lui l-au sfătuit să ridice o spânzurătoare, apoi să-i ceară împăratului să-i permită să-l spânzure pe Mardoheu, după care avea să meargă bucuros cu împăratul la ospăț.

Un astfel de sfat ticălos venea de la cel despre care Domnul spune că era un ucigaș de la început și că vine doar pentru a fura, a omorî și a distruge (Ioan 8.44; 10.10). Pentru diavol, viața omului nu are nicio valoare. Cât de multe vieți nevinovate au fost sacrificate în lumea aceasta de către oameni nemiloși, în căutarea puterii!

Lucrurile au stat cu totul altfel, în ce-L privește pe Domnul nostru. El nu doar Și-a riscat viața pentru ca noi să avem viață, ci Și-a dat viața pentru noi! Prin urmare, cât de important este ca noi să ne tăgăduim pe noi înșine – semnificația postului – și să ne rugăm cu stăruință ca mulți păcătoși să-și pună încrederea în Hristos, ca Mântuitor!