Skip to main content
-A +A

Miercuri, 3 Mai 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 3 Mai 2017

Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.
Matei 4.4

Cu ce ne hrănim omul dinăuntru? Putem spune noi, ca și Ieremia: „Cuvintele Tale au fost găsite și eu le-am mâncat; și cuvântul Tău a fost pentru mine veselia și bucuria inimii mele!“ (Ieremia 15.16)? Putem spune că acest Cuvânt locuiește în noi din belșug (Coloseni 3.16)?

Cu siguranță, când Domnul a spus că omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu, acesta a fost nu doar un răspuns bun, ci și unul adânc simțit și practicat. El, Omul perfect, postise patruzeci de zile și patruzeci de nopți, având puterea de a schimba lucrurile, însă a așteptat cuvântul lui Dumnezeu pentru orice acțiune.

Care este lecția pentru noi? Trebuie să fim preocupați de Cuvântul lui Dumnezeu nu doar pentru a fi umpluți cu el, ci și pentru a-l trăi, pentru a-l păzi, pentru a-l asculta și pentru a umbla în lumina lui. El trebuie să fie nu doar o călăuză sau o hartă la care să apelăm atunci când nu știm încotro s-o luăm sau când simțim că ne-am rătăcit. Nici nu trebuie să-l cercetăm, după ani în care l-am neglijat, pentru a căuta voia lui Dumnezeu în vreo chestiune importantă – pentru a căuta o voie pe care nu am dorit niciodată s-o cunoaștem, s-o iubim și să ne supunem ei. Cuvântul trebuie să fie constant o făclie pentru picioarele noastre și o lumină pentru cărarea noastră (Psalmul 119.105), pentru a ne călăuzi fiecare pas, clipă de clipă, astfel ca, precum în viața Domnului Isus, el să fie hrana noastră.

Aceasta este hrana de care viața noastră are nevoie. Să privim la Domnul, ca să învățăm cum să trăim doar prin Cuvântul lui Dumnezeu – să fim călăuziți de el în orice aspect al vieții! Să ne rugăm pentru această binecuvântare, căci în aceasta stă adevărata putere: a trăi cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu!