Skip to main content
-A +A

Marți, 18 Aprilie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Marţi, 18 Aprilie 2017

Dacă este plăcut împăratului, să iasă o hotărâre împărătească de la el și să se scrie în legile perșilor și ale mezilor, ca să nu se treacă peste ea: să nu mai intre Vasti înaintea împăratului Ahașveroș; și împăratul să dea poziția ei de împărăteasă alteia, mai bună decât ea. Și când hotărârea împăratului, pe care o va împlini, se va auzi în toată împărăția lui (pentru că ea este mare), toate soțiile vor da onoare soților lor, de la cel mai mare până la cel mai mic.
Estera 1.19,20

După captivitatea babiloniană – Îngâmfarea este pedepsită

În timp ce împăratul Ahașveroș dădea un ospăț pentru bărbați, soția sa, Vasti, dădea un ospăț pentru femei. La sfârșitul zilelor ospățului, împăratul a poruncit ca Vasti să fie adusă înaintea lui, purtând coroana împărătească, pentru ca oaspeții împăratului să-i poată admira frumusețea. Vasti însă a refuzat să vină, lucru care a aprins mânia împăratului. El i-a întrebat pe cei șapte sfetnici ai săi ce trebuia făcut pentru ca o astfel de neascultare să fie pedepsită.

Memucan, unul dintre acești sfetnici, a dezvăluit consecințele dezastruoase pe care purtarea reginei le-ar fi putut avea. El se temea că toate femeile din imperiu, auzind despre acest incident, aveau să-i trateze cu dispreț pe soții lor, justificându-și purtarea prin ceea ce regina făcuse. El a propus ca reginei să-i fie luată coroana, iar poziția ei să fie dată altei femei, mai bună decât ea. Această propunere a plăcut împăratului, drept pentru care a fost pusă în aplicare; și astfel au fost trimise scrisori cu privire la această hotărâre în toate provinciile imperiului.

Există și astăzi astfel de conflicte. În Geneza 2 vedem că Dumnezeu a creat femeia ca să fie un ajutor potrivit pentru bărbat. În capitolul 3, în urma căderii, femeia este așezată într-o poziție de supunere față de bărbat, din cauză că fusese înșelată de șarpe și că îl condusese și pe Adam la neascultarea de Dumnezeu.

În Efeseni 5.24 găsim îndemnul ca soțiile să fie supuse soților lor în toate lucrurile, așa cum Adunarea este supusă lui Hristos. Soții trebuie să-și iubească soțiile așa cum Hristos a iubit Adunarea și S-a dat pe Sine pentru ea. Nerespectarea acestor îndemnuri continuă să producă dezastru în societatea în care trăim.