Skip to main content
-A +A

Joi, 6 Aprilie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Joi, 6 Aprilie 2017

Împăratul a făcut un ospăț întregului popor care se afla în capitala Susa … Și dădeau de băut în vase de aur (și vasele erau deosebite unele de altele) și vin împărătesc era din belșug, după cum îi dădea mâna împăratului. Și băutura era după poruncă: nimeni nu era obligat; pentru că așa rânduise împăratul tuturor administratorilor casei sale, să facă după plăcerea fiecăruia.
Estera 1.5,7,8

După captivitatea babiloniană – Un ospăț împărătesc

Din punct de vedere istoric, cartea Estera se încadrează în cei aproximativ patruzeci de ani dintre Ezra 6 și 7. Evenimentele descrise în această carte au avut loc printre iudeii care nu s-au întors la Ierusalim. Unii prosperaseră în captivitate, fiind o imagine a multor creștini din ziua de astăzi care trăiesc în ignoranță sau în indiferență față de instrucțiunile lui Dumnezeu cu privire la felul de strângere al celor ai Săi.

În Estera găsim credincioși aflați în lume, dar nu făcând parte din ea, dintr-o lume a plăcerilor și a puterii, în care Dumnezeu și rugăciunea nu sunt nici măcar menționate. Ea este, de asemenea, o lume a pericolului, unde credinciosul care face ceea ce este drept își are viața în pericol. Dumnezeu este însă în spatele scenei, nevăzut, dar deținând tot controlul. El îi protejează pe ai Săi și Îl va așeza în cel mai înalt loc de demnitate și de autoritate pe Omul pentru care Își găsește plăcerea să-L onoreze, spre bucuria și binecuvântarea poporului Său.

Lumea noastră de azi se aseamănă în multe privințe cu lumea imperiului medo-persan. În nicio altă carte a Bibliei, băutura nu ocupă un loc atât de proeminent. Împăratul Ahașveroș (Xerxes, așa cum îl cunoaște istoria seculară) a petrecut șase luni cu ofițerii și cu prinții săi, pe când invada Grecia, cu o armată foarte numeroasă. În capitolul nostru vedem cum această petrecere s-a prelungit cu o sărbătoare luxoasă de o săptămână, pentru toți locuitorii din capitala Susa. Sunt descrise decorațiunile minunate; vinul era din belșug și totul era menit să manifeste bogățiile împăratului, splendoarea și gloria sa, precum și să servească plăcerilor celor invitați. Cât de departe sunt toate acestea de căile lui Dumnezeu!