Skip to main content
-A +A

Marți, 28 Martie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Marţi, 28 Martie 2017

Și casa aceasta a fost terminată în ziua a treia a lunii Adar, care era în anul al șaselea al împărăției împăratului Darius. Și fiii lui Israel, preoții, și leviții, și ceilalți fii ai captivității au sărbătorit dedicarea acestei case a lui Dumnezeu cu bucurie. Și au adus pentru dedicarea acestei case a lui Dumnezeu o sută de boi, două sute de berbeci, patru sute de miei; și, ca jertfă pentru păcat pentru tot Israelul: doisprezece țapi, după numărul semințiilor lui Israel.
Ezra 6.15-17

După captivitatea babiloniană – Bucuria dedicării

Decretul împăratului Darius de reîncepere a construirii templului i-a făcut pe vrăjmașii iudeilor să nu se mai împotrivească și, în următorii patru ani, iudeii au construit și au reușit să ridice templul.

A urmat dedicarea casei lui Dumnezeu, termen folosit în Vechiul Testament cu referire la o zidire materială. În Noul Testament, casa lui Dumnezeu nu este niciodată o zidire materială, ci, în Fapte 17.24, se spune că Dumnezeu, „fiind Domn al cerului și al pământului, nu locuiește în temple făcute de mâini“. Toți cei care cred în Domnul Isus Hristos sunt văzuți ca formând casa lui Dumnezeu, „Adunarea Dumnezeului viu, stâlpul și temelia adevărului“. Această clădire spirituală crește ca să fie un templu în Domnul, o locuință a lui Dumnezeu, în Duhul (1 Timotei 3.15; Efeseni 2.21,22).

Numărul jertfelor aduse a fost minuscul, comparat cu cei douăzeci și două de mii de tauri și cu cele o sută douăzeci de mii de oi, jertfite la dedicarea templului lui Solomon. A fost însă o bucurie reală în popor, iar lucrurile au fost făcute „după cum este scris în cartea lui Moise“ (Ezra 6.18). De asemenea, ei au adus, „ca jertfă pentru păcat pentru tot Israelul: doisprezece țapi, după numărul semințiilor lui Israel“. Au jertfit pentru ei înșiși, pentru cei care erau încă în Babilon și chiar pentru cele zece seminții care fuseseră duse în robie cu mult timp înaintea lor. Cât de important este și pentru noi să ne rugăm nu doar pentru grupul nostru restrâns, ci pentru întreaga Adunare a lui Dumnezeu!