Skip to main content
-A +A

Sâmbătă, 11 Februarie 2017

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Sâmbătă, 11 Februarie 2017

Noi toți, ca niște oi, ne-am rătăcit, ne-am întors fiecare la calea lui; și Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. El a fost asuprit și El a fost chinuit, dar nu Și-a deschis gura. A fost dus ca un miel la înjunghiere și ca o oaie mută înaintea celor care o tund, așa nu Și-a deschis gura.
Isaia 53.6,7

Când Domnul Isus „a venit la ai Săi“, acum aproape două mii de ani, „ai Săi nu L-au primit“ (Ioan 1.11). Ei erau „poporul pășunii Lui și turma mâinii Lui“ (Psalmul 95.7), însă nu L-au recunoscut pe Bunul Păstor, măcar că El venise potrivit profeției (Ioan 10.2,3,11) și într-un har perfect. Ei erau ca niște oi rătăcite, fiecare văzându-și de interesele egoiste.

Ce contrast între ei și „Omul Hristos Isus, care S-a dat pe Sine Însuși preț de răscumpărare pentru toți“ (1 Timotei 2.5,6)! O singură imagine nu poate oferi întreaga Lui glorie și frumusețe. El este Păstorul cel Bun, care nu slujește pentru plată (Ioan 10.11-13), și este și Oaia care nu are o voință proprie, ci caută să placă Celui pe care Îl cunoaște și Îl iubește. El nu rătăcește, fiindcă este ascultător până la moarte. Nu Se împotrivește, chiar și atunci când este condus la moarte.

Va veni o zi când iudeii convertiți vor folosi cuvintele din Isaia 53, pentru a-și mărturisi vina de a-L fi lepădat (Zaharia 12.10-14). Dar chiar și astăzi, oricine crede evanghelia păcii se minunează de felul cum profetul prezintă suferințele Slujitorului perfect și virtuțile jertfei Sale. Petru le-a scris credincioșilor dintre evrei: „El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn … prin ale cărui răni ați fost vindecați. Pentru că rătăceați ca niște oi, dar acum v-ați întors la Păstorul și Supraveghetorul sufletelor voastre“ (1 Petru 2.24,25). Ei erau săraci, disprețuiți și persecutați, însă, ca și creștini, se bucurau deja de ceea ce restul națiunii avea să experimenteze după timpul necazului lui Iacov (Ieremia 30 și 31). Acesta a fost motivul pentru care famenul etiopian și-a continuat drumul bucurându-se, după ce Filip, pornind de la același loc din Scriptură, i-L predicase pe Isus (Fapte 8.32-39).