Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 0.

Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017

Preotul Ezra a adus legea înaintea adunării, atât a bărbaților cât și a femeilor și a tuturor celor care puteau auzi și înțelege, în cea dintâi zi a lunii a șaptea. Și a citit în ea în fața locului deschis care era înaintea Porții Apelor, de dimineață până la amiază, în prezența bărbaților și a femeilor și a acelora care puteau înțelege. Și urechile întregului popor erau atente la cartea legii … Și citeau lămurit din cartea legii lui Dumnezeu și îi dădeau înțelesul și explicau cele citite.
Neemia 8.2,3,8

Zidul Ierusalimului a fost terminat în a douăzeci și cincea zi a lunii Elul. O săptămână mai târziu, poporul s-a strâns laolaltă cu o mare dorință de a i se citi Cuvântul lui Dumnezeu. Fuseseră protejați și ajutați de Domnul, iar acum doreau să-I slujească și își dădeau seama că aveau nevoie să cunoască ce era scris în Cuvântul Său. Fie ca și noi să avem aceeași dorință în ziua de astăzi!

Fuseseră făcute pregătirile necesare. Ezra stătea pe o platformă de lemn, așa încât să poată fi auzit de miile de oameni care se adunaseră pe locul deschis din fața Porții Apelor (apa este un simbol adesea folosit în Scriptură pentru a desemna Cuvântul lui Dumnezeu). Lângă el stăteau leviții, care ajutau poporul să înțeleagă Legea. Poporul s-a plecat cu respect și s-a închinat Domnului atunci când cartea Legii a fost deschisă. Ezra citea din ea și ceilalți traduceau și explicau, fiindcă Legea fusese scrisă în ebraică, cu nouă sute de ani în urmă, iar poporul vorbea aramaica. Citirea dura de dimineața până la miezul zilei.

La auzul celor scrise, poporul a început să plângă, fiindcă a devenit conștient de neascultarea sa față de Legea lui Dumnezeu. Conducătorii i-au îndemnat pe cei din popor să nu mai plângă, amintindu-le că aceea era o zi sfântă pentru Domnul. Mai degrabă, ei trebuiau să mănânce ce este gras și să bea băuturi dulci și să trimită porții și celor care nu aveau. Bucuria Domnului era tăria lor. Acest lucru este adevărat și astăzi. Dumnezeu dorește să ne dea bucurie, pe măsură ce citim și înțelegem Cuvântul Său – o bucurie adâncă, pe care să o împărtășim și altora. Poporul a urmat instrucțiunile care îi fuseseră date.

 

Sâmbătă, Noiembrie 25 2017