Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 0.

Joi, 16 Noiembrie 2017

Sanbalat și Gheșem au trimis la mine, spunând: „Vino, să ne întâlnim împreună în satele din șesul Ono“. Dar ei gândeau să-mi facă rău. Și le-am trimis soli, spunând: „Eu fac o lucrare mare și nu pot să cobor. De ce să înceteze lucrarea, lăsând-o și coborând la voi?“. … Zidul a fost terminat în a douăzeci și cincea zi a lunii Elul, în cincizeci și două de zile.
Neemia 6.2,3,15

Satan nu renunță niciodată ușor. N-a făcut-o nici atunci și n-o face nici acum. Când lucrarea era aproape încheiată, vrăjmașii au încercat din răsputeri să-l atragă pe Neemia departe de ea. De cinci ori i-au propus să se întâlnească cu ei în diferite locuri, ultima oară prin intermediul unei scrisori defăimătoare. Neemia a refuzat de fiecare dată. Era angajat într-o lucrare importantă și nu voia să se lase distras de la ea. Vrăjmașii au încercat de asemenea să-l înspăimânte, pentru a se refugia în templu, iar pentru aceasta au mituit profeți și profetese, pentru a-l determina să facă ceea ce Dumnezeu interzisese. Neemia și-a dat seama de viclenia vrăjmașilor și a refuzat orice propunere a lor. A încredințat toate aceste lucruri în mâna lui Dumnezeu și a dus la bun sfârșit lucrarea de rezidire. Toți care au auzit despre încheierea ei au recunoscut că doar Dumnezeu făcuse ca ea să fie terminată într-un timp atât de scurt.

Cum privim noi o misiune pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o? O vedem oare ca pe o lucrare mare fiindcă nu noi suntem cei care o facem, ci pentru că ne-a fost încredințată de un Dumnezeu mare? Indiferent de cum pare o lucrare în ochii oamenilor, dacă Dumnezeu ne-a încredințat-o ca o responsabilitate, ea este o lucrare mare și trebuie să o ducem la bun sfârșit cu credincioșie. Să nu ne lăsăm distrași de la nimic din ce Dumnezeu ne-a dat în grijă!

De îndată ce zidul a fost înălțat și porțile au fost puse la locul lor, Neemia a trecut la responsabilitatea de a administra cetatea așa cum trebuie. El a trasat sarcini bărbaților pe care îi știa credincioși și le-a dat instrucțiuni cu privire la timpul când porțile puteau fi deschise și când trebuiau să stea închise și încuiate. Totul trebuia făcut în ordine deplină. Zidul fusese ridicat pentru protecția lor. La fel, separarea de lume oferă protecție creștinilor astăzi.

 

Joi, Noiembrie 16 2017