Skip to main content
-A +A

Joi, 5 Mai 2016

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Joi, 5 Mai 2016

Și, trecând pe lângă Marea Galileii, i-a văzut pe Simon și pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând un năvod în mare, pentru că erau pescari. Și Isus le-a spus: „Veniți după Mine și vă voi face să deveniți pescari de oameni“.
Marcu 1.16,17

În versetele de mai sus vedem că Domnul i-a chemat pe Simon și pe Andrei pentru a deveni lucrători ai Săi și pentru a fi pescari de oameni. Îndeletnicirea lor de atunci încolo trebuia să fie slujba pentru Domnul, ca pescari ai Săi. Cu puțin timp înainte de a merge la cruce, Domnul le-a spus ucenicilor: „Este ca un om care pleacă din țară, își lasă casa și dă robilor săi autoritate și fiecăruia lucrarea lui; și i-a poruncit portarului să vegheze“ (Marcu 13.34). El urma să plece înapoi în cer și Își lăsa interesele în mâinile celor ai Săi, care Îi slujeau. Fiecare trebuia să facă lucrarea încredințată lui, în timp ce veghea în vederea revenirii Stăpânului.

După ce Hristos a înviat dintre cei morți, El le-a spus ucenicilor: „Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi“ (Ioan 20.21) și „Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată creația“ (Marcu 16.15). El a trăit aici în lume fiind Slujitorul lui Dumnezeu, mergând din loc în loc de dimineață până seara, slujind oamenilor aflați în nevoie. Tatăl Îl trimisese nu ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți. Așa cum Tatăl Îl trimisese, El Însuși avea să-i trimită acum pe ai Săi în lume, pentru a-I sluji Lui și oamenilor în nevoie.

A-L sluji pe Domnul este un lucru esențial pentru viața creștină, un lucru la care sunt chemați toți cei credincioși, într-o măsură mai mare sau mai mică. A trăi pentru Domnul și a-L sluji trebuie să fie îndeletnicirea de căpătâi pentru creștin. Nu am fost mântuiți doar pentru a merge în cer și pentru a trăi liniștiți aici pe pământ. Domnul ne-a mântuit și ne-a lăsat în această lume pentru a-I sluji Lui și pentru a fi martori, lumini și reprezentanți ai Lui, aici, unde El a fost lepădat și răstignit.