Skip to main content
-A +A

Miercuri, 13 Aprilie 2016

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 13 Aprilie 2016

Și Petru, răspunzându-I, a spus: „Doamne, dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape“. Și El i-a spus: „Vino!“. Și Petru, coborând din corabie, umbla pe ape, ca să vină la Isus.
Matei 14.28,29

Hrănirea celor cinci mii a fost o manifestare minunată a harului lui Dumnezeu față de poporul Său pământesc. Psalmistul spune: „Voi sătura cu pâine pe săracii săi“ (Psalmul 132.15). Din nefericire, binecuvântarea lor ca națiune a fost amânată din cauză că L-au respins pe Domnul Isus.

Domnul a dat drumul mulțimilor și S-a urcat singur pe munte pentru a Se ruga. De acolo, El i-a privit pe cei ai Săi, care se trudeau vâslind pe mare (Marcu 6.48). Aceasta este o imagine a poziției Lui actuale în cer, unde trăiește pururi pentru a mijloci pentru cei care vin la Dumnezeu prin El (Evrei 7.25,26). Corabia bătută de valuri îl simbolizează pe Israel în timpul prezent – el este lăsat în voia națiunilor. Izbăvirea lui va veni atunci când Domnul Se va întoarce pe pământ cu putere și cu glorie, la sfârșitul veacului. Petru simbolizează rămășița credincioasă prin felul în care răspunde la cuvintele Domnului, care li S-a adresat astfel: „Îndrăzniți; Eu sunt, nu vă temeți“. Răspunsul lui Petru constituie o frumoasă expresie a supunerii față de Isus, manifestată de rămășiță, pe măsură ce ea părăsește siguranța oferită de națiuni pentru a merge la El, prin credință, în ciuda necazului care o înconjoară.

Cu siguranță, această atitudine trebuie să ne caracterizeze și pe noi – Adunarea – în ziua de astăzi. Adesea ne mângâiem cu gândul că Petru a fost așa cum noi suntem, din cauza greșelilor sale, însă oare noi am fi coborât din corabie, pentru a merge pe apă către Domnul? Într-adevăr, el a început să se scufunde atunci când și-a luat ochii de la Domnul Isus, însă a strigat: „Doamne, scapă-mă!“, și a descoperit că Domnul era mai aproape decât ar fi crezut. Să urmăm și noi exemplul lui și să umblăm prin credință (2 Corinteni 5.7), „privind țintă la Isus, Căpetenia și Desăvârșitorul credinței“ (Evrei 12.2).