Skip to main content
-A +A

Miercuri, 11 Septembrie 2013

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 11 Septembrie 2013

Şi a fost aşa: când a vrut Domnul să îl înalţe pe Ilie la ceruri într-un vârtej de vânt, Ilie a plecat cu Elisei de la Ghilgal … Şi Ilie i-a zis: „Stai aici, te rog, pentru că Domnul m-a trimis la Iordan“. Şi el a zis: „Viu este Domnul şi viu este sufletul meu, nu te voi lăsa“. Şi au mers amândoi.
2 Împăraţi 2.1,6

Puţine călătorii sunt mai remarcabile decât drumul din ultima zi a vieţii lui Ilie, drumul de la Ghilgal la Iordan (2 Împăraţi 2.1-15). Pentru el venise vremea de a fi ridicat la cer, lăsându-l pe Elisei să fie pe pământ reprezentantul omului care fusese ridicat la cer. Punctul de plecare al slujirii lui Elisei este deci: un om înălţat. El trebuia să fie pe pământ martor al puterii şi al harului care îl poate conduce în neprihănire pe un om în cer, în ciuda păcatului, a morţii şi a întregii puteri a vrăjmaşului.

Pentru a fi martori eficienţi, trebuie să cunoaştem, să fi experimentat în sufletele noastre ceva din marile adevăruri arătate simbolic în această ultimă zi de călătorie. Şi noi trebuie să călătorim de la Ghilgal la Iordan şi să-L vedem pe Omul înălţat şi glorificat, mai înainte de a putea arăta cât de puţin din frumuseţile şi din virtuţile Lui în această lume din care El a fost respins.

Ghilgal a fost punctul de plecare al acelei zile memorabile. Acolo Israel fusese pus deoparte pentru Dumnezeu prin circumcizie şi acolo, după ce poporul fusese circumcis, Dumnezeu le-a putut spune: „Astăzi am îndepărtat dispreţul Egiptului de peste voi“ (Iosua 5.9). Acolo firea a fost nimicită şi dispreţul Egiptului a fost îndepărtat. La Marea Roşie fuseseră eliberaţi din Egipt, dar dispreţul Egiptului nu a fost îndepărtat până nu au fost circumcişi pe malurile Iordanului.

Ştim din Coloseni 2.11 că circumcizia este imaginea „dezbrăcării trupului cărnii“. Am fost eliberaţi prin moarte de acel lucru rău pe care Cuvântul lui Dumnezeu îl numeşte carne. Dar eliberarea este prin moartea lui Hristos pentru păcat, şi credinţa înţelege că am murit împreună cu El.