Skip to main content
-A +A

Luni, 16 Iulie 2012

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Luni, 16 Iulie 2012

Şi Domnul a lovit pe unii locuitori din Bet-Şemeş, pentru că se uitaseră în chivotul Domnului.
1 Samuel 6.19

De ce aceasta? Filistenii nu fuseseră loviţi pentru că se uitaseră în chivot, dar, când bărbaţii din Bet-Şemeş s-au uitat, Domnul i-a lovit pe mulţi din popor cu o mare lovitură. Acestea sunt căile lui Dumnezeu cu poporul Său. Să nu uităm niciodată lucrul acesta! Între filisteni nu a fost o asemenea lovitură. Dumnezeu „va judeca pe poporul Său“, iar faptul că El judecă este o dovadă nu a faptului că nu sunt ai Săi, nici a faptului că nu îi iubeşte, ci a faptului că El urăşte lipsa temerii de Domnul. Harul lui Dumnezeu are întotdeauna două efecte: un duh de adorare, în inima care se pleacă, sau lipsă de respect, acolo unde harul este privit cu uşurătate.

Oamenii din Bet-Şemeş reprezintă un caz extrem. Cu siguranţă că inimile lor s-au bucurat atunci când au văzut întorcându-se chivotul Domnului. Nu era această bucurie îndreptăţită? Cu siguranţă că nu era greşită, dar ar fi trebuit să mai existe un sentiment, acela de umilinţă, atunci când au văzut chivotul întorcându-se de la filisteni. Şi oare nu ar fi trebuit să se plece cu smerenie înaintea Dumnezeului lui Israel?

„Oamenii din Bet-Şemeş au zis: «Cine poate sta înaintea Domnului, înaintea acestui Dumnezeu sfânt?»“. Şi chiar dacă această frică a fost un sentiment firesc, totuşi ea nu a fost strigătul credinţei. Ar fi trebuit să se judece pe ei înşişi, în loc să fie cuprinşi de teamă faţă de judecata solemnă a lui Dumnezeu. Pe calea aceasta, răul nu este în fapt corectat. Acolo unde a existat uşurătate şi lipsă de respect pentru Dumnezeu, remediul nu este o distanţare cauzată de frică, ci o cunoaştere mai profundă a harului şi adevărului lui Dumnezeu. Distanţa şi nesiguranţa sunt calea omului; dar Dumnezeu lucrează prin Cuvântul Său, prin Duhul, pentru a judeca firea, tocmai datorită plinătăţii harului Său şi datorită curăţiei adevărului; astfel, judecata de sine merge împreună cu harul.