Skip to main content
-A +A

Marţi, 10 Aprilie 201210

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Marţi, 10 Aprilie 2012

Domnul a vorbit lui Moise: … „Numără pe fiii lui Levi, după casele părinţilor lor, după familiile lor“ … Şi Moise i-a numărat … cum i se poruncise.
Numeri 3.14-16

În acest pasaj este descrisă numărătoarea specială a fiilor lui Levi, făcută pentru stabilirea locului fiecărei familii. Numărătoarea lor, separată de cea a întregului popor, era mult mai exactă, pentru că erau număraţi inclusiv nou-născuţii, şi fiecare era desemnat pentru o anumită slujbă cu mult înainte de a o putea îndeplini (Galateni 1.15). Puterea este dată mai înainte de a fi pretinsă împlinirea slujbei; chiar din primele zile de viaţă erau puşi deoparte potrivit cu harul şi planurile lui Dumnezeu. Erau trei familii principale: Gherşon, Chehat şi Merari.

Fiecare familie avea anumite slujbe de împlinit, prezentate în capitolul 4 din Numeri, unde sunt din nou număraţi de la vârsta de treizeci de ani în sus. Acesta este de asemenea un moment important. Nu este nimic mai important pentru fiecare credincios decât să cunoască slujba pe care i-a încredinţat-o Dumnezeu; şi, odată ce ştie care este această slujbă, să se ţină de ea. Să fim siguri că nu este de mică importanţă principiul de a nu ne amesteca niciodată în lucrarea altuia. Domnul este suveran în această privinţă. El împarte fiecăruia după voinţa Lui. Pe de o parte, trebuie să respectăm aceasta; pe de alta, nu este nimic mai frumos decât supunerea unii faţă de alţii, în har şi temere de Dumnezeu. Acest principiu ar trebui să ne împiedice să încercăm să ne amestecăm unde nu este locul nostru.

Fiecare copil al lui Dumnezeu are o lucrare de împlinit, încredinţată de Domnul, pe care nimeni altcineva nu o poate face la fel de bine. Ar trebui să discernem care este această slujbă specifică şi cu bucurie să ne încredem deplin în Dumnezeu în ce priveşte împlinirea ei, deoarece suntem răscumpăraţii Lui. La urma urmei, aceasta trebuie să fie un secret între noi şi El, chiar dacă poate suntem ajutaţi de înţelepciunea altora în înţelegerea acestei slujbe; fiindcă există mai multe moduri în care ajungem să fim siguri de slujba pe care Dumnezeu ne-a dat-o de împlinit.