Skip to main content
-A +A

Duminică, 1 Ianuarie 2012

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Duminică, 1 Ianuarie 2012

Să se cerceteze dar omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar.
1 Corinteni 11.28

Textul de mai sus nu îndreptăţeşte acea cercetare de sine bazată pe temeri şi îndoieli, care nu are niciun temei în Cuvântul lui Dumnezeu. Judecata de sine însă este o practică sfântă dintre cele mai benefice pentru credincios. Ea se bazează pe încrederea de nezdruncinat cu privire la mântuirea şi acceptarea noastră în Hristos.

Creştinul se judecă pe sine tocmai pentru că este creştin, nu ca să verifice faptul acesta. Dacă ar fi să mă cercetez pe mine însumi o mie de ani, tot n-aş găsi în mine altceva decât o făptură ruinată, dezgustătoare, pe care Dumnezeu a dat-o deoparte şi pe care sunt chemat să o consider „moartă“. Cum aş putea să găsesc vreo dovadă liniştitoare în urma unei asemenea examinări? Imposibil! Dovezile creştinului nu se găsesc în firea sa ruinată, ci în Hristos cel înviat; şi cu cât va termina cu sine însuşi şi se va preocupa cu Hristos, cu atât mai fericit şi mai sfânt va fi. Creştinul se judecă pe sine, căile lui, obiceiurile, gândurile, cuvintele şi faptele sale, pentru că ştie că este creştin, nu pentru că se îndoieşte de aceasta. Dacă se îndoieşte, nu poate judeca nimic. Cunoscând şi bucurându-se de harul mereu neschimbat al lui Dumnezeu, de eficacitatea divină a sângelui lui Isus şi de atotputernicia slujbei Sale de Avocat, credinciosul se poate judeca pe sine însuşi. Ideea omenească despre cercetarea de sine are la bază necredinţa. Perspectiva divină despre judecata de sine se bazează pe încrederea în Hristos.

Acum conştiinţa nu ne mai acuză

Pentru că însuşi sângele Său preţios

Ne-a spălat, ne-a curăţit pentru totdeauna –

Fără pată stăm înaintea lui Dumnezeu.