Skip to main content
-A +A

Luni, 5 Decembrie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Luni, 5 Decembrie 2011

Cunosc un om in Hristos.
2 Corinteni 12.2

Dacă este cineva în Hristos este o creaţie nouă; cele vechi s-au dus; iată, toate s-au făcut noi.
2 Corinteni 5.17

Locul nostru, poziţia noastră înaintea lui Dumnezeu nu mai este în carne. Este în Hristos. Hristos ca Om a luat o poziţie cu totul nouă, pe care nici Adam în inocenţa sa, nici Adam cel păcătos nu au avut-o.

Hristos a luat această poziţie ca urmare a înlăturării păcatelor noastre, glorificându-L pe Dumnezeu cu privire la ele şi sfârşind lucrarea. El a luat această poziţie în dreptate, iar omul care este în El a primit o poziţie nouă, în dreptate, înaintea lui Dumnezeu. Omul este adus la viaţă, la acea viaţă în care trăieşte Hristos, al doilea Adam. Supunându-se dreptăţii lui Dumnezeu şi ştiind că este cu desăvârşire pierdut în primul om, în cel vechi, după ce se pleacă în faţa acestui adevăr, este pecetluit cu Duhul Sfânt, fiind unit cu Domnul printr-o legătură vie. El este acum un om în Hristos, nu în carne sau în primul Adam, care a luat sfârşit la cruce, unde Hristos Şi-a asumat responsabilitatea cu privire la el în această problemă şi a murit o dată şi pentru totdeauna faţă de păcat. Acum credinciosul este viu faţă de Dumnezeu prin Isus Hristos, Domnul nostru.

El aparţine unei noi creaţii, având aceeaşi viaţă cu viaţa Celui care îi este Cap. În locul în care creştinul a aflat despre condamnarea totală a ceea ce era el în Adam, a aflat, de asemenea, despre înlăturarea completă şi veşnică a acestor lucruri. Crucea este pentru el acea Mare Roşie de netrecut, acel Iordan pe care l-a traversat şi care reprezintă eliberarea de ocara Egiptului pentru totdeauna (Iosua 5.9). Acum că şi-a dat seama de acestea, crucea este intrarea lui în Canaan, în Hristos. Dacă Iordanul şi puterea morţii şi-au revărsat apele, creştinul ştie că pentru el, chivotul legământului, adică Hristos, le-a traversat deja. Ceea ce ar fi însemnat distrugerea sa, dacă ar fi încercat să le traverseze în felul în care au făcut egiptenii, a devenit un zid de apărare de o parte şi de alta, care a nimicit doar ceea ce era împotriva lui. Credinciosul a fost un om în carne, dar acum este un om în Hristos.