Skip to main content
-A +A

Miercuri, 30 Noiembrie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 30 Noiembrie 2011

Cine zice: „Îl cunosc!“ şi nu ţine poruncile Lui este un mincinos şi adevărul nu este în el; dar oricine păzeşte Cuvântul Său, în el dragostea lui Dumnezeu este cu adevărat împlinită.
1 Ioan 2.4,5

În versetul 4, duhul de ascultare lipseşte cu desăvârşire. Omul despre care se vorbeşte nu doar că nu păzeşte Cuvântul Său; el nu păzeşte nici poruncile Lui. El îşi încalcă îndatoririle; respinge poruncile divine, nu doar pe cele din Vechiul Testament, ci de asemenea (lucru şi mai de grav) pe cele din Noul Testament. Pentru că aceste porunci noi sunt primul mod în care este testată mărturia creştină. Şi din moment ce conştiinţa nu îi este destul de sensibilă ca să-l determine la păzirea poruncilor Sale, nu mai este nevoie să ne întrebăm cum Îl priveşte el pe Hristos sau Noul Testament ca întreg.

Versetul 5 ne duce într-o cu totul altă sferă: „Dar oricine păzeşte Cuvântul Său, în el dragostea lui Dumnezeu este cu adevărat împlinită“. Este evident că aici se dă toată atenţia gândului lui Dumnezeu, care este împlinit şi respectat, deoarece Cuvântul Său este preţuit. Aceasta este o inimă care îşi demonstrează ascultarea prin păzirea poruncilor Sale, dar de asemenea a Cuvântului. Cuvântul nu numai că are autoritate asupra sufletului, lucrând în el, ci în acelaşi timp îi este preţios. Astfel, tot Cuvântul este cercetat cu bucurie şi cu folos; şi în acest caz, Ioan nu ezită să spună că într-o astfel de persoană dragostea lui Dumnezeu este cu adevărat împlinită.

Ioan spune clar ce îi este plăcut lui Dumnezeu, chiar şi pentru cel mai mic copilaş in credinţă: să ţină „poruncile“ Sale; pe când pentru cei care nu mai sunt prunci ci maturi, nu numai poruncile ci şi „Cuvântul Său“ în general, acela care este complet şi care exprimă voia Lui.

Astfel, citim noi de Domnul nostru că ar fi spus „Doamne, eu vin să fac legea Ta? Nu! Porunca Ta? Nu! Totuşi, El fără îndoială că a ţinut legea lui Dumnezeu şi a împlinit poruncile Sale; mai mult, El a onorat legea, a apărat-o şi a împlinit-o ca nimeni altul. Dar El a venit să facă voia lui Dumnezeu.