Skip to main content
-A +A

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011

Privind ţintă la Isus, Căpetenia şi Desăvârşitorul credinţei.
Evrei 12.2

Privind la Isus şi la nimic altceva; nu la noi înşine, nu la lume, nu la Satana, nu la convingerile noastre, nu la poziţia noastră, nu la educaţia noastră, nu la fraţii noştri de credinţă, nu la obstacolele noastre, nu la necazurile noastre, nu la cei dragi ai noştri, nu la plăcerile sau posesiunile noastre pământeşti, nu la cauzele noastre, nu la interesele noastre, nu la sinceritatea noastră, nu la tăria noastră. Privind la Isus şi nu la păcatele noastre, nu la pretenţia dreptăţii noastre, nu la lege, nu la faptele noastre înaintea oamenilor, nu la succesul nostru, nu la darurile noastre spirituale, nu la întristarea şi umilinţa pentru păcatul nostru, nu la bucuria poziţiei noastre, nu la tăria siguranţei noastre. Privind la Isus şi nu la căldura dragostei noastre, nu la înălţimile sfinţeniei noastre, nu la înfrângerile noastre, nu la victoriile noastre, nu la îndoielile noastre, nu la temerile noastre, nici măcar la credinţa noastră.

Duşmanul ne va face să privim la oricare dintre acestea şi la toate aceste lucruri mai degrabă decât la Isus. Şi ultimul plan la care apelează duşmanul, atunci când nu ne poate face să privim la orice altceva, este să ne întoarcă privirea de la Mântuitorul la propria noastră credinţă şi astfel să ne descurajeze dacă ea este slabă şi să ne umple de mândrie dacă ea este puternică. În oricare din aceste două cazuri duşmanul ne face să ne clătinăm, pentru că puterea nu vine din credinţa însăşi, ci de la Mântuitorul, prin credinţă. Prin El şi numai în El învăţăm cum să ne raportăm la aceste „alte lucruri“. Tot ce este de dorit să cunoaştem, Domnul Isus ne va învăţa; tot ce nu învăţăm de la El, este mai bine pentru noi să nu ştim.

Să privim la Isus în timpul călătoriei pe acest pământ. Să privim la Isus clipă de clipă, fără să ne permitem să fim distraşi de amintirile unui trecut pe care ar trebui să-l lăsăm în urma noastră, nici ocupându-ne cu un viitor despre care nu ştim nimic. Să privim la Isus acum, dacă nu L-am privit niciodată – întorcându-ne din nou privirea spre El, dacă am încetat să o facem. Numai la Isus.