Skip to main content
-A +A

Duminică, 20 Noiembrie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Duminică, 20 Noiembrie 2011

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău ca un viteaz care va salva; El Se va bucura de tine cu bucurie: va tăcea în dragostea Lui, Se va veseli de tine cu cântare de bucurie.
Ţefania 3.17

Aici avem un gând minunat – acela al lui Dumnezeu odihnindu-Se în dragostea Lui, o dragoste îndreptată nu spre îngerii fără păcat, ci spre oamenii căzuţi şi răscumpăraţi! Cuvântul „tăcea“ implică odihna care vine după terminarea unei munci grele. El S-a odihnit după creaţie, dar acea odihnă este doar o imagine slabă a odihnei Lui pline de satisfacţie şi de bucurie pentru un suflet născut din nou şi răscumpărat.

Este frumoasă succesiunea prin care, în acest verset, se ajunge la un punct culminant! Dumnezeu mai întâi mântuieşte, apoi Se bucură, apoi Se odihneşte, iar la sfârşit Se bucură de poporul Său cu cântare de veselie. Această dragoste este un atribut lui Dumnezeu. Chiar şi oamenii a căror inimă este lipsită de afecţiune naturală pot să facă din impuls o faptă bună şi generoasă, dar natura lui Dumnezeu este dragoste şi nu există nimic sporadic, întâmplător sau capricios în dragostea Lui. Nu este un izvor rătăcitor sau nestatornic, ci un râu adânc, liniştit, care curge întotdeauna.

Un cuvânt sau o privire îl pot înstrăina pe cel mai bun prieten al nostru pământesc, dar dragostea lui Dumnezeu este neschimbătoare. Fiul risipitor care se întoarce este întâmpinat nu numai cu lacrimile şi îmbrăţişarea iertării părinteşti, ci cu sărbătoare: „Trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm“ (Luca 15.32). Cea mai mare bucurie nu a fost cea a fiului risipitor întors acasă, ci cea a tatălui care se bucura pentru fiul care a fost pierdut şi găsit (Luca 15.32).

„Este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte“ (Luca 15.10). Această bucurie se răspândeşte în cercuri concentrice până atinge circumferinţa gloriei, dar cea mai mare adâncime o are în centru. Ea începe de la tron; şi Dumnezeu Însuşi este Cel care începe cântarea!