Skip to main content
-A +A

Luni, 16 Mai 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Luni, 16 Mai 2011

El va înghiţi moartea pentru totdeauna.
Isaia 25.8

Triumful darului vieţii eterne al lui Dumnezeu este experimentat atunci când, în sfârşit, părăsim acest câmp al conflictului şi plecăm din această viaţă pentru a fi cu Domnul nostru. Atunci, aşa cum a profeţit Isaia, „moartea a fost înghiţită de biruinţă“. Victoria finală este cea asupra morţii. Moartea era numită Împăratul spaimelor, dar acest nume nu mai este valabil pentru copiii lui Dumnezeu, pentru că moartea a fost înfrântă de Domnul nostru. Astăzi, noi avem biruinţă, pentru că El a murit şi a înviat.

Am vizitat un bătrân prieten credincios a cărui viaţă se apropia de sfârşit. Paralizia îi răpise capacitatea de a vorbi, dar nu şi bucuria în Domnul. Nu putea mişca mâinile, dar putea explica prin limbajul folosit de surdo-muţi cu ajutorul degetelor. A comunicat cu mine, arătând pe litere, rar şi accentuat, un cuvânt: glorie. Când a trecut în veşnicie, familia a putut vedea că moartea sa a fost cu adevărat o glorie, pentru că, prin Domnul nostru Isus, moartea sa a fost realmente o victorie.

Într-o altă zi, am mers la spital în vizită. Acolo, am întâlnit un tânăr în vârstă de nu mai mult de 18 ani, care spunea: „Sunt foarte bolnav şi doctorii spun că nu mai este nicio speranţă pentru mine, dar eu sunt în mâinile Domnului“. I-am spus că se afla în cele mai bune mâini posibile, pentru că Domnul Isus a spus credincioşilor: „Şi Eu le dau viaţă eternă; şi nicidecum nu vor pieri niciodată şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea“ (Ioan 10.28). L-am lăsat pe marginea patului şi ultimele cuvinte pe care le-am auzit au fost „viaţa veşnică“.

În moartea lor n-a fost nicio dezamăgire, înfrângere sau groază, ci doar viaţă veşnică şi victorie. Prin Domnul nostru Isus Hristos, într-adevăr „moartea a fost înghiţită de victorie“ (1 Corinteni 15.54). Tânăr ori bătrân, victoria este aceeaşi!