Skip to main content
-A +A

Miercuri, 20 Aprilie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Miercuri, 20 Aprilie 2011

Şi, în cea din urmă zi, ziua cea mare a sărbătorii, Isus stătea şi striga, spunând: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, după cum a spus Scriptura, din inima lui vor curge râuri de apă vie“. Dar a spus aceasta despre Duhul pe care urmau să-L primească cei care au crezut în el; pentru că nu era încă Duh Sfânt, deoarece Isus nu fusese încă glorificat.
Ioan 7.37-39

Aceasta a fost ultima zi a sărbătorii corturilor, vorbind despre marea binecuvântare de care se va bucura Israelul restaurat în vremea Mileniului. Fără îndoială că mulţi erau pe punctul de a pleca acasă dezamăgiţi că nu primiseră binecuvântarea aşteptată. Ce minunat a fost răspunsul pe care l-a avut Domnul Isus pentru acei oameni întristaţi! „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.“ Chiar astăzi sunt mii de oameni care însetează după ceva despre care n-au nicio idee.

Vedem explicaţia acestui lucru în acest pasaj, unde ni se spune că Domnul Isus vorbea despre Duhul Sfânt care la acel timp nu venise încă pe pământ – aceasta s-a întâmplat după ce Domnul Isus a murit, a înviat şi a fost primit în glorie. Faptele Apostolilor capitolul 2 înregistrează această venire extraordinară a Duhului lui Dumnezeu pentru a locui în oricine crede în Domnul Isus. Atunci setea lor a fost potolită şi ei înşişi au devenit vase din care Duhul Sfânt a revărsat binecuvântări şi pentru alţii.

Deşi aceasta a avut loc cu 2000 de ani în urmă, nu există niciun motiv pentru care noi cei de astăzi să nu avem parte de un asemenea dar de la Dumnezeu. De fapt, fiecare suflet scump care Îl primeşte pe Domnul Isus ca Mântuitor este binecuvântat prin locuirea Duhului Sfânt, şi setea lui va fi cu siguranţă potolită. Apoi, în măsura în care se supune lucrării Duhului Sfânt, el va deveni un vas prin care Duhul Sfânt se va revărsa spre alţii.