Skip to main content
-A +A

Sâmbătă, 26 Februarie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Sâmbătă, 26 Februarie 2011

Adevărat, adevărat îţi spun: „Dacă cineva nu este născut din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne şi ce este născut din Duhul este duh… Vântul suflă încotro rea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine şi unde se duce: aşa este oricine este născut din Duhul“.
Ioan 3.5-8

Aceste cuvinte au fost rostite de Domnul Isus către unul dintre fruntaşii fariseilor. El ştia că Isus era un învăţător de la Dumnezeu, pentru că minunile pe care le făcea dădeau dovadă despre faptul că Dumnezeu era cu El. Nicodim îşi dădea seama că avea nevoie de învăţătura pe care o dădea Domnul. Dar cuvintele Domnului către el arată clar că avea nevoie de mai mult decât doar de învăţătură; avea nevoie de naşterea din nou. Pentru Nicodim lucrul acesta suna ciudat, şi la fel stau lucrurile şi astăzi cu mulţi oameni care îl aud. Tot ce îşi putea închipui Nicodim era repetarea naşterii naturale. Domnul însă vorbeşte despre a fi născut din apă şi Duh, în contrast cu naşterea din carne. Apa este în Scriptură o imagine a Cuvântului lui Dumnezeu, aşa cum vedem în Efeseni 5.26, unde se foloseşte expresia „spălarea cu apă, prin Cuvânt“. Duhul este asemănat cu vântul care nu se vede, şi totuşi este foarte puternic.

Dacă cineva se întreabă dacă este sau nu născut din nou, să ia pentru el cuvintele Domnului din Ioan 5.24: „Adevărat, adevărat vă spun că cine aude cuvântul Meu şi crede în Cel care M-a trimis are viaţă eternă şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă“. Cuvintele Lui sunt vrednice de încredere, şi ar trebui să mişte fiecare inimă pentru a primi adevărul viu pe care El îl exprimă, pentru a putea cunoaşte viaţa veşnică, bineînţeles prin naşterea din nou. Minunată siguranţă!