Skip to main content
-A +A

Duminică, 20 Februarie 2011

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/gbvro/public_html/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/gbvro/public_html/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler_argument::init(&$view, &$options) in /home/gbvro/public_html/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/gbvro/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/gbvro/public_html/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.
Duminică, 20 Februarie 2011

Şi cu adevărat, mare este taina evlaviei: „Dumnezeu S-a arătat în carne, a fost îndreptăţit în Duh, a fost văzut de îngeri, a fost predicat între naţiuni, a fost crezut în lume, a fost primit sus în glorie“.
1 Timotei 3.16

Este într-adevăr o taină atât de mare că nu poate fi înţeleasă cu mintea omenească. Nu Îl putem înţelege pe Dumnezeu în măreţia fiinţei Sale. Ce creatură L-ar putea înţelege pe Cel care este atotputernic, atotştiutor, omniprezent – Cel care este infinit şi veşnic? Pentru că noi suntem cu toţii neputincioşi, neştiutori şi limitaţi, şi nu putem înţelege veşnicia.

Oamenii pot să spună că doar Biblia ne spune despre aceste atribute ale lui Dumnezeu, pentru că nu Îl vedem şi nu Îl putem vedea. Dar întreaga creaţie dă mărturie despre puterea veşnică a lui Dumnezeu şi divinitatea Sa (Romani 1.20), pentru că Cel care este Creator trebuie să fie mai mare decât creaţia Sa. Dar ca un astfel de Dumnezeu să se arate în carne este inimaginabil pentru mintea omenească. Sună de necrezut, şi de aceea mulţi consideră că este imposibil. Dar dacă ne gândim puţin, atunci nu poate oare un Dumnezeu infinit de mare, un Dumnezeu cu o putere şi înţelepciune atât de minunate, să Se facă cunoscut devenind Om, şi păstrând în acelaşi timp gloria divinităţii Sale? De fapt, arătarea Sa minunată în carne este o mărturie atât despre măreţia gloriei Sale, cât şi despre măreţia dragostei Sale şi a bunătăţii faţă de oameni. Nu trebuie să înţelegem totul despre această descoperire minunată a Dumnezeului celui viu în Persoana Domnului Isus, dar ea cere cea mai profundă adorare şi închinare din inimile noastre.

Cineva a spus pe bună dreptate: „El [Hristos] nu a încetat niciodată să fie ceea ce era, atunci când a devenit ceea ce nu mai fusese niciodată“.